Lite sur.. ;(

Å detta e jag för att jag bara har gått ner 1kg på 10 dagar..
Men öppnar jag mitt sinne å tänker efter lite så har jag gått ner 5kg innan op, å 7kg på 3 veckor å 5+7=12kg å det e ju ganska mycket, eller hur :) Så jag e inte sur så länge, bara jag lär mig att tänka lite längre än näsan räcker ;P

Min kära vän Patrik kom upp på salongen idag å kollade på mig nerifrån å upp, haha å jag brukar inte bli generad men det blev jag minsann lite grann :) Han godkände å tyckte att det syntes mycket så det va ju bra! Han sa att brösten hade blivit mindre, det e inget jag märkt själv men det e ganska typiskt killar att se det, right boys ;)


Maten e fortfarande det samma, puréform.. Fast jag tycker det funkar jäkligt bra, det finns ganska mycket som man kan mosa med gaffeln å dessutom får jag äta knäckebröd oxå, å ett knäcke med keso räcker ju bra för min mage till kvällsmat. Har även provat att äta kyckling å det gick bra, jag får bara tänka på att jag delar det i mini bitar innan jag stoppar det i munnen, å sen måste jag tugga länge innan jag sväljer.


Sen e som sagt skönt å jobba igen, denna veckan har det blivit 6-7 timmar om dagen. Nästa vecka blir det heltid, det kommer nog att funka bra förutom att jag kommer att va helt slut på kvällarna.. men det gör inget, för då kanske jag kan lägga mig i tid å va pigg på morgonen ist :)


Helgen som gick va i musikens tecken. Jag hjälpte Artmade med att sminka å fixa hår till deras musikvideo, vilket va riktigt kul!! Håll utkik på ztv i mitten av november efter låten Mary J, låten e mycket bra å det kommer videon oxå att va!!


Nu ska jag mysa ner mig under filten å vänta på Greys Anatomy, det e kärlek det ;)


Ha en underbar kväll!!


Hugs & Kisses ♥


I love my job!!

Det e sååå skönt att jobba igen, även om det bara e 4-5 timmar om dagen så e det helt underbart att ha något å göra på dagarna! Haha, det låter som jag har har varit hemma hur länge som helst, men 10 dagar kändes som det :)

Det har inte hänt något på vågen sen i lördags, men jag e ganska nöjd med mina 6kg på två veckor, jag får väl låta kroppen hämta sig lite oxå ;P

Jag äter nu lite fastare mat, allt som kan mossas med gaffeln räknas till puré. Men jag måste erkänna att det e riktigt nimt å köpa en burk barnmat å dessutom bli mätt på det :)
Igår va jag riktigt flitig å gjorde soppa med köttfärs å potatis i, den blev supergod!! Å bara att få tugga på en bit potatis känns som rena lyxen jämfört med de släta sopporna jag levde på förra veckan.
Jag har fått ganska bra rutin på min matklocka, den "ringer" ju varannan - var tredje timme, å då äter jag. Å jag har faktiskt inga större problem att sitta med när andra äter, tyckte det va ganska jobbigt i början, men som sagt det stör mig inte längre.

Träffade på en killkompis idag som gav mig den bästa komplimangen på länge - Du e redan vacker, å du kommer att bli sjuuukt vacker!!  Gissa om jag blev glad :)

Kärlek till Er alla ♥


Hugs & Kisses


Då va det 6 kg!

Jag har lite jobbiga dagar bakom mig.. Det här med att bara äta/dricka flytande har varit skitjobbigt dom sista dagarna, det kändes som att jag skulle spy bara jag öppnade dom där sopporna.. Jag tycker inte det e äckligt, men vetskapen om att jag inte skulle tugga satte väl sig på psyket.. Konstigt nog så har jag kunnat dricka Nutrilette, fil å yoggi, å det va ju tur.
Men igår när jag kom hem efter två nätter hos mams å paps, gick jag faktiskt å köpte mig spagetti å köttfärssås barnmat/puré 6mån, å jag kan knappt beskriva hur gott det va i ord!!!! Lite salt å peppar på det så blev det ju rena lyxmiddagen :)
Jag åt försiktigt å sakta, för jag va ju ändå lite rädd att jag kanske skulle få ont, men det gick hur bra som helst.
Så nu har jag fattat beslutet att äta puré en eller två gånger om dagen! Å jag måste säga att jag känner mig mycket piggare, å det e nog ganska viktigt att lyssna på kroppen å psyket oxå!

Imorgon bär det av till jobbet, WHHHHIIIIII!!!!!! Jag längtar sååå mycket kan jag säga, har kommit på att jag inte gjord till att gå hemma.. Lider verkligen med alla som e arbetslösa...
Ska jobba 4 timmar om dagen denna veckan, å det känns underbart!!

Å jaaa, jag har nu gått ner 6kg, å det e ju helt fantastiskt!!
Har träffat lite vänner under helgens gång, å ALLA tycker att det syns mycket på mig redan :) Jag tycker själv att det syns i ansiktet å på mina ben, men de flesta säger att det syns på hela mig, å det e superkul!!!

Som ni märker så mår jag bättre nu, å det tänker jag fortsätta med nu när jag lyxar å äter puré ;)

Ha en fortsatt underbar söndag mina vänner ♥

Hugs & Kisses

 


Såhär har dom gjort i min mage

Enkelt visat hur operationen går till

4 kg lättare

Jooo det e sant, jag har gått ner 4 kg på fem dagar :) Det känns jättebra såklart!!
Va en runda på salongen idag å blev fin i håret, å tjejerna sa direkt att det syns i ansiktet på mig, Junior såg även det på magen sa hon :) sötis :)

Jag mår bra, förutom att jag e ganska trött hela tiden.. Kanske inte så konstigt med tanke på vad lite jag får i mig. Äter gör jag var annan var tredje timme, å nu e det ju bara flytande som gäller så som fil, yoggi, juice, mjölk, slät soppa å vatten.. Å så kommer det att va i en vecka till. Det funkar bra nu, men jag tror att första dagen med puré å lite tuggmotstånd kommer att kännas underbar :)

Någon smärta har jag knappt haft på hela tiden, jag e ju iof försiktig med rörelser å så, men det e nog för att jag e rädd för att det ska göra ont.. I söndags när jag renbäddade sängen fick jag lite krampkänslor efteråt, men det rättade till sig igen :)

Sjukskriven e jag i 4 veckor, men mina planer e att börja jobba på måndag.. men då bara jobba 4 timmar om dagen. Läkaren sa att det va okay om det kändes bra för mig. Jag får ju nästan lite damp på att gå hemma, så det blir skönt att komma upp till tjejerna å mina kära kunder igen :)

Imorgon blir det fika (en halv kopp kaffe, med lika mycket mjölk) med Tove, så det ska bli myzigt!

Tänd nu lite ljus å myz ner i soffan, det ska jag göra ♥

Hugs & Kisses


Hemma hos päronen!!

Allt har gått jättebra!! Jag kan inte fatta att jag inte har mer ont.. Känns som kramp i magen men inte alls så farligt som jag trodde det skulle va.
Gårdagen började kl 7:00 på sjukhuset, mamma följde med mig in såklart :) Det första dom gjorde va å ta det där provet som jag inte kunde ta i måndags. Sen fick jag dom otroligt vackra sjukhuskläderna, säga vad man vill, men sköna e dom iaf!!
Vid 9:00 va det dax för mig att hjälpa sköterskan ner med min säng till operation, det får man göra om man e frisk å det e ju jag :) Sen fick jag hoppa upp på operationsbordet, å alla va så gulliga där nere. Minns att jag fick en spruta å andades syrgas sen somande jag sött..
Blev väckt igen kl 09:50 - Nu e det klart Sara!!
Jag började gråta, vet inte varför men det va mycket som bubblade upp i skallen då..
Sen rullades jag till uppvaket, där låg jag i två timmar sen kom jag in på rummet igen! Pratade med några i telefon men va fortfarande heeelt burrig i skallen..
Vid 16:30 började jag bli rastlös så då va jag uppe å sprang i korridorerna, då sa en patient till mig att jag va oförskämt pigg, hahaha
Min bror Ante, Mickan å Alvin kom in å hälsade på en runda. Jag va ganska trött då, så när dom gått så blev det sängen.. Har dock inte sovit så gott inatt, men det har jag planerat att göra denna natten ist!
Uppe kl 7:30, frukost 8:00 : 1½ dl fil, mellanmål kl 10.00 : 1dl juice utspädd med lika mycket vatten, lunch 11.45 : 1 dl tomatsoppa (eftersom jag hoppa över fisksoppan som serverades...) Samtidigt hade läkaren samtal med oss om framtiden, vi kommer ju att få äta ganska mycket tabletter, lite olika vitaminer, kalk "ersättning" å järntabletter, å detta ska ätas resten av livet.
Kl 12.30 kom Ante å hämta mig å nu e jag som sagt hemma hos mams å paps!

Nu gäller det bara att få rutin på alla måltider å mellanmål som jag ska få i mig, å när jag fått det så kommer det verkligen inte att va några problem! Så känner ni nån som funderar på att göra denna operation, säg att dom inte behöver tveka mer, utan DO IT :)

Vi hörs snart igen mina kära läsare! Nu ska jag njuta av helgen med lite fil å soppa å jag tror jag ska lyxa till det med en liiiiiiten kopp kaffe oxå ;P

Hugs & Kisses - Kärlek till Er alla ♥


OMFG!!!

I skrivande stund e jag så nervös att jag knappt träffar tangenterna..... Vet egentligen inte varför jag e så nervös, vad e det värsta som kan hända, förutom det som börjar på d å slutar på ö.. Det tänker jag defenitivt inte göra så det skrämmer mig inte!                                                                  Jag tror faktiskt att det e ovissheten som e värst..
Eftersom jag e en kontollmänniska så vill jag såklart ha koll på ALLT å det kan man ju inte i såna här lägen.
 
- Skulle gärna vilja veta hur ont jag har när jag vaknar imorgon..
- Hur länge kommer jag att ha ont..
- Hur mycket kan jag äta..
- När ska jag äta..
- När kommer jag att ha min första illamående attack.. (för det kommer att komma..)
- När har jag gått ner mina första 10kg..
- När kan jag dricka mitt första glas vin..
- Kan jag äta något på julafton..

Ja ni ser, allt detta å lite till snurrar i mitt huvud idag..
Å jag e fullt medveten om att detta e frågor som ingen kan svara eftersom det e individuellt från person till person.. Men jag lovar Er alla att så fort jag vet svaren på dessa frågor så kommer ni oxå att veta det :)

Ska nu åka hem till mamma å pappa för att sova där i natt (om jag nu kan sova det vill säga..) Mamma följer med mig till sjukhuset im, å hon har lovat att stanna tills jag säger att hon kan gå, så det känns tryggt!! Jag blir visst som barn på nytt.. :)

Jag lovar att skriva på fredag när jag kommit hem från sjukan hur trött jag än e!!!


STORT tack för alla sms å telefonsamtal som kommit under dagen, Ni e UNDERBARA


Hugs & Kisses ♥


2 dagar kvar...

Å nu börjar jag bli nervös...  

Va på sjukhuset idag å tog prover, kära Mickan följde med mig å erbjöd sig nästan att hålla handen på mig :) men jag klarade det ändå. Dom tog sex rör blod från mig, dom behövde bara sticka en gång å det gjorde inte ens ont!! Som ni kanske förstår så har jag negativa minnen av det där med att ta blodprover.. men i fortsättningen kommer jag inte va så rädd, utan hoppas på att det kommer att gå så bra som det gjorde idag :)

Jag va även uppe på avdelningen idag å pratade med en av sjuksköterskorna, å hon va jättegullig så det kändes mycket bra! Det va nämnligen ett blodprov som man tydligen inte fick ta samtidigt som dom andra.. Ja jag fattade inte varför, men det va något med socialstyrelsens bestämmelser... Men det löser sig ändå, för det tar dom på mig på torsdag när jag kommer dit!

Om två dagar förändras mitt liv å min kropp, det e ganska skrämmande, men på ett bra sätt. Tänk att bli mätt på fyra matskedar fil.. Det låter ju helt galet!!! Magsäcken töjs ju med tiden, men i början e det inte mycket som ryms i den. 
Jag har ingen åldersnoja direkt, men min största skräck e att jag ska bli rynkig.. Å det medför ju att man ser äldre ut, å DET vill jag inte!! Detta e väl inget jag kan förhindra med mer än mina krämer men ni kan väl va gulliga å hålla tummar å tår att det inte blir så!!?! 
Vill ju fortfarande se ut som 23, hahahaha ;)

Jag vill ännu en gång tacka för allt stöd å alla lyckönskningar jag fått å får hela tiden!! Ni e sååå gulliga som tänker på mig ♥

Detta kommer att bli bra, det vet jag, för det har jag bestämt!!! :)

Hugs & Kisses

 


En vecka kvar...

- Är du nervös???                                                                        
Den frågan får jag om å om igen, å jag tycker det e jättekonstigt men svaret på den frågan e:
- Nej..

Jag har velat göra denna operationen ganska länge, men fick inte godkänt av min läkare förrän i januari. Å ända sen dess så har jag väntat på att få en tid, å nu när jag fått det så vill jag bara få det gjort.. Tror det e därför jag inte e nervös. Men natten innan kommer jag förmodligen inte sova en blund för då kommer jag väl va ett nerv vrak ;P

Igår slog jag på stort å gjorde grönsakssoppa för första gången i mitt liv, det va ju hur enkelt som helst!! Fattar inte varför jag inte gjort det innan... En stor gryta blev det så nu har jag massor av portioner som jag kan mixa till mina måltider efter op :)

Alla Myrangirlsen va å åt på Bar-B-Ko i tisdags å det va fantastiskt gott å trevligt, det kommer ju att dröja innan jag kan gå på restaurang igen så det blev både för å varmrätt. Tjejerna döpte denna tisdag till - Kvällen då vi avtackar Saras mage!  Hahaha dom e så söta :)

I helgen e det dax för Göingekalaset, å jag har inte bestämt mig för om jag ska gå dit eller inte.. Det kommer bli ett kalas utan dess like om Hanaskog går upp i fyran, vilket dom förmodligen gör å det kommer det att firas med buller å brak!! Så jag tror det e bäst att jag åker hem till mina päron, så slipper jag ge mig in i några frestelser i onödan..
Kanske kan va fyllechaffis ist ;)

Har en bekant som blev opererad igår, så jag hoppas på lite information dom närmsta dagarna, som jag såklart delar med mig till Er :)

Önskar Er alla en Underbar Helg ♥

Hugs & Kisses


RSS 2.0