Den har kommit!!!

Å det visste jag när jag gick hem eftersom jag ringde dit idag igen :D
Stackarna som jobbar där e trötta på mig redan innan jag blivit inlagd.. Jag bad om ursäkt för att jag ringde igen, kvinnan jag pratade med va supertrevlig å sa att jag fick ringa så mycket jag ville, å det känns tryggt! Tänk om alla ringt lika mycket som jag, då e det inte konstigt att dom e försenade där inne.. :)

Jag ska ju ta lite prover innan operationen, å det fick jag med kallelsen idag, men jag kan inte skriva vad det e för nått för jag fattar absolut ingenting av det som står där.. men det har med blod att göra väl så jag får nog ha någon med mig som håller mig i handen :)
Sen fick jag även ett recept på sprutor som e ett injektionsmedel mot blodproppar, å det ska jag börja med kvällen innan op. Dessa sprutor har jag ju tagit förr när jag bröt benet, så det ska jag klara utan problem.

Ännu ett tips från en god vän som gjort GBP, e att äta/dricka buljong, varma koppen å yoggi, men denna måste va laktosfri.. Jag antar att det e bäst att följa detta råd, så det inte blir kaos i magen, hahaha!!

Ska njuta av denna helg med husmanskost som jag älskar, min Underbara Vän Linda kommer in imorgon med kasslergratäng, mmmm vad gott!!! Å på söndag ska jag hem till mamma å pappa å äta köttfärslimpa å potatis, å ni kan tro att det e såååå gott!!
Sen har jag en underbart god måltid kvar med tjejerna från Myran på BBQ, det sker på tisdag. Sen blir det nog inte så mycket mer lyxmat på ett tag. Men jag e så inställd på detta nu så det kommer att gå galant!! :)

Kärlek till Er alla ♥

Hugs & Kisses


Tänk om...

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta idag, när jag fick beskedet att jag inte skulle va värdinna på Göingekalaset..
- Du ska ju inte dricka.. Å denna kväll drar ju till sig folk så vi klarar oss ändå..
Jag förstår vad dom menar med att dom klarar sig, för detta kalas talar för sig själv å dom behöver inte min hjälp till detta :) ( så ta inte illa upp alla söta i Class Crew)
Det som skrämmer mig e det första i meningen - Du ska ju inte dricka.....
HJÄLP!!!!!! - kommer jag inte bli bjuden på party mer nu????? Jag vet att man kanske inte e lika kul som nykter, men jag vet oxå att jag inte e nån tråkmåns!
Jag kan ju inte bara sitta hemma å glo på helgerna när jag har varit ute mer eller mindre varenda lördag dom sista 5-6 åren..
Dom första helgerna kommer jag nog inte ens att tänka tanken, men sen då.. Det handlar om många månaders nykterhet för mig, å blir jag inte bjuden på fest då så bli jag galen!!! ;)
Jag ska visa Er alla, Man kan ha kul utan sprit!! :)

Nu till något annat..
Det e nu 16 dagar kvar till operationen, å jag har fortfarande inte fått kallelsen på posten.. Detta e ju inte klokt tycker jag. Har blivit lovad två gånger om att den kommer i slutet på veckan, å det första löftet kom för tre veckor sen.....
Men men, jag har ju en tid iaf :) Å jag har gått ner de 5 kg jag skulle innan op, så jag e faktiskt helnöjd!!

Ha det underbart mina kära läsare, så hörs å störs vi snart igen ♥

Hugs & Kisses


Nya tankar å funderingar..

Har fortfarnade inte fått min kallelse från sjukhuset.. Tycker det e konstigt eftersom det nu e exakt 3 veckor till op. Tänk om det finns stackare som inte ringt å frågat om sin tid, dom får ju ingen tid att ställa in sig på detta ingrepp mentalt.. Å det tror jag e viktigt att man gör! Jag e glad att jag ringt å traggat lite på dom :)

Igår hade jag en kund som genomgick GBP för 1 år sen, hon e supernöjd å säger att det e det bästa hon gjort i hela sitt liv! Men hon sa oxå att den första tiden inte e nån dans på rosor, man måste hela tiden hålla koll på när man ska äta.. Ett tips jag fick va att ställa mobilen på varannan timme, för det e så ofta som jag ska äta.

Har funderat mycket på det idag, hur f*n ska jag klara det... Äta varannan timme å varje måltid ska ta 20 min.. Jag har ca en timme på mig på varje klippning, men om jag då ist bokar en timme å en kvart på varannan kund så borde det ju gå :)
Tjejerna på jobbet har lovat att hjälpa mig så mycket dom kan, Tack girls, ni e underbara ♥

Ringde till min husläkare idag å frågade om han kunde hjälpa mig med remiss till en dietist, eftersom det inte ingår efter operationen. Det skulle han försöka, så vi får hålla tummarna!!  Pratade även med mamma som sa att om jag inte får hjälp med dietist, så finns all information på internet. Å det har hon ju helt rätt i! Tack mamma :)

Jag e sååå glad att jag har så många runt om kring mig som bryr sig å stöttar mig!! Tack för att ni finns ♥ 

Hugs & Kisses


Första utmaningen..

Har bestämt mig för att lördag ska bli min sista vin å spritkväll!!
Ska då hem till min lilla hemby Hanaskog å gå på dragningsfest. Högsta vinsten e 10000 kr, å det kan jag ju hoppas på så jag kan köpa en ny garderob när det e dax för det :)
Å det ligger ju inget problem i detta..
Men idag på salongen så klippte jag Tim som e en av Class nightclubs ansvarig, å han berättade för mig att den 3 okt e det Göingekalaset.. Alla som känner mig vet att jag e värdinna denna kväll, å brukar då hålla ett champangeglas i handen (å det e sällan tomt.. :P)
Jag kommer absolut inte att avsäga mig denna uppgift, men glaset får fyllas med vatten ist.. Det blir en UTMANING!! Men, den som alla andra utmaningar som kommer till att komma, ska jag klara!

Frågorna runt min operation börjar bli många, både från familj/vänner å kunder..
Kommer jag att ha ont?
- Det vet jag såklart inte än, men det sägs att det känns som träningsvärk ett par dagar efter op. Återkommer med ett korrekt svar när jag vet.
Hur mycket e det sagt att jag ska gå ner?
- Vet inte, får kanske nått svar på det när jag gör mina prover.
  
Kommer jag att kunnna äta normalt igen? 
- Dom första 2 veckorna e det flytande som gäller, vecka 3-5 e det puréform, å efter det ska jag äta vanlig mat. Detta e förstås mycket små portioner å ca 6 ggr om dagen. 

Fler frågor blir det säkert, å jag ska försöka svara så gott jag kan! 

Jag ska faktiskt ta mig ett par godisbitar nu å krypa ner i soffan. Får ju passa på nu innan jag får ta i med hårdhanskarna ;)

Hugs & Kisses ♥

                                                                                                                                                                                                                                                              
                                                                                                                      

 

 

 

 

 


8 oktober...

Jag har fått min tid!!!

Jag har fortfarnade inte fått kallelsen, men ringde dit i fredags å frågade igen om dom glömt bort mig :) Det hade dom inte som tur va, men ännu en gång sa dom att dom hade blivit lite försenade..  Så den 8 oktober kl 7:00 ska jag infinna mig på sjukhuset för operation!
Kommer formodligen va sjukt nervös så mamma ska följa med mig å hålla mig i handen :)

Men innan dess så ska jag dit å ta några prover, vet inte riktigt vad men det står på kallelsen så jag återkommer med det.

Man blir sjukskriven i 2 veckor, men jag pratade med en kompis som gjort operationen å han började jobba efter en. Så min tanke e att börja jobba efter 10 dagar, inte fulla dagar men 4-5 timmar om dan ska jag nog klara. Tror inte att jag fixar va hemma längre än så :)

Igår hade jag min sista berusade utekväll på länge, det lär ju dröja ett tag innan jag ger mig på alkoholen efter op.. Så från å med nu så ska jag gå ut å ha kul utan sprit!! Det blir en kamp bara det ska jag säga.. :P Men jag ska klara det oxå!

Nu e det film å soffmyz som gäller!

Hugs & Kisses


Hmmm...

Hur börjar man skriva på en blogg..?

Anledningen till detta skrivande e att jag ska göra en livsomställning, en Gastric Bypass-operation. Har inte fått min kallelse än, men väntar den i dagarna..
Det e sagt att operationen ska genomföras i oktober, så man kan säga att jag börjar bli lite nervös :)
Kallelsen skulle kommit redan i augusti, men tydligen så va det lite försenat på sjukhuset.. Det fick jag reda på när jag ringde dit den 1 september å frågade om dom glömt bort mig, haha, snacka om hejalös :)

För att få denna operation måste man ha provat en massa andra sätt att gå ner i vikt innan, å det kan man verkligen säga att jag har gjort.. Viktväktarna, Nutrilette, Reductil, Xtravagansa å en massa annat skit.
Jag kan va superduktig å gå ner 10-15kg, men e alltid lika duktig på att gå upp dom å några till igen.. Därför beslutade min läkare att en operation e bästa hjälpen för mig, å jag håller med honom!

Ju mer det närmar sig desto mer tänker jag på det såklart, ena sekunden tänker jag: Va fan håller jag på med?? Å andra sekunden tänker jag: Detta e helt rätt!!
Å det e HELT rätt beslut, det e jag säker på, men det betyder att jag ska ändra hela mitt levande.. Å det e inget man gör över en natt, men det e något som jag ska klara av att göra, det har jag bestämt!!!

Nu e det slut för denna gången, men det kommer att skrivas mycket mer, både innan å efter operationen!

Hugs & Kisses / Sazza

 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0